Just a little bit TLC makes a big difference in the world
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Mogen wij u voorstellen; ons comité van aanbeveling


Adriaan van Dis in Zuid AfrikaAdriaan van Dis

Schrijver en Televisie presentator

Sinds de jaren zeventig is Van Dis op een persoonlijke manier betrokken bij zuidelijk Afrika. Hij beheerst de Afrikaanse taal, verstaat zich met de schrijvers en dichters, volgt de politieke en sociale ontwikkelingen op de voet en publiceert boeken over deze regio.
Voor de VPRO maakte hij recent het programma "Van Dis in Afrika"
Adriaan van Dis reisde twee maanden lang door zuidelijk Afrika. In de zevendelige documentaireserie over deze tocht door Zuid-Afrika, Namibië en Mozambique gaat Van Dis op zoek naar parallellen én contrasten met de huidige West-Europese samenlevingen.
Voor meer informatie: http://www.vpro.nl/programma/vandisinafrika/


Youp van 't HekYoup van 't Hek 

cabaretier

 

Youp van 't Hek begon met Cabaret Nar, in navolging van zijn voorbeelden Cabaret Don Quishocking en Kabaret Ivo de Wijs, als maatschappijkritisch cabaretier. Zonder zijn sociale betrokkenheid te verliezen, ontwikkelde hij daarna steeds meer zijn zeer authentieke persoonlijk engagement om, zoals het zelf noemde, 'aan de lelijke decors van mensen te rammelen, de rare bijzaken waar ze hun tijd mee verprutsen'. 

Qua thematiek is hij steeds dichter naar zichzelf toe gekropen. In Van 't Hek ziet zijn publiek de man die zijn idealen niet verkwanselt en op wiens oprechtheid en integriteit men kan vertrouwen. Daarom stoort het hen ook niet dat hij hun gedrag zo bespot en bekritiseert. Hij heeft bewezen dat het mogelijk is uit het systeem te blijven en je vrijheid, je onafhankelijkheid, je idealen, je dromen te behouden. 

Het is het carpe diem-motto dat ook de columns domineert die hij sinds 1988 - eerst als vrijdagse sportcolumn en sindsdien als zaterdagse algemene column - wekelijks schrijft voor NRC-Handelsblad en dat 15 jaar daarvoor ook al doorklonk in Your Youp for You, zijn allereerste Nar-programma: Leef toch je leven als het allerlaatste uur.
(bron www.youp.nl )


 

Huub OosterhuisHuub Oosterhuis
dichter, componist, theoloog

Huub Oosterhuis (1 november 1933) is een Nederlandse dichter, componist, theoloog en was een tijd lang priester. Hij is vooral bekend van zijn theologische boeken en liederen voor de kerkelijke liedbundels Liedboek voor de Kerken en de Gezangen voor de Liturgie.

Oosterhuis is wellicht de meest prominente vertegenwoordiger van de kort na het Tweede Vaticaans Concilie ingezette, volgens velen overhaaste, herinterpretatie van het Rooms-Katholieke geloof in Nederland, dat zich vooral uitte in desacralisering, oecumenisering en politisering van de liturgie. In deze tijd vond de Tweede beeldenstorm plaats, waarin niet alleen de kerkelijke inrichting werd vernield en geveild, maar ook protestants taalgebruik werd ingevoerd (zoals "voorganger" en "dienst") terwijl tegelijkertijd naast het aanvankelijk centrale rooms-katholieke geloof allerlei eigenaardigheden ingang vonden (intercommunie, intercelebratie); zo komt Oosterhuis met een eucharistisch gebed voor agnostici: "Heer, als U bestaat, kom dan onder ons".

Oosterhuis richtte een eigen stichting voor liturgie op, tegenwoordig Stichting Leerhuis en Liturgie geheten. Huub Oosterhuis was jezuïet en priester, maar in 1969 trad hij uit na conflicten met zijn orde en met het bisdom Haarlem. Wel bleef hij actief als voorganger bij de Amsterdamse Studenten Ekklesia. Ook was hij medeoprichter (1990) en tot 1998 directeur van het centrum Rode Hoed, eveneens te Amsterdam. Bij de begrafenis van Prins Claus hield Huub Oosterhuis een overdenking.Huub Oosterhuis is ook de vader van de musici Trijntje Oosterhuis en Tjeerd Oosterhuis, bekend van het duo Total Touch.


foto%20pimvanlommelPim van Lommel

cardioloog

Pim van Lommel (1943) was van 1977 tot 2003 als cardioloog verbonden aan het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Een paar jaar geleden publiceerde hij een artikel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet over zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen (BDE) bij 344 Nederlandse patiënten. 

Zij hadden allen een hartstilstand in het ziekenhuis gehad. 62 van hen bleken een BDE te hebben meegemaakt. Sindsdien kunnen we niet meer om het verschijnsel ‘bijna-dood ervaring heen’. Het is een authentieke ervaring die niet te herleiden is tot fantasie, psychose of zuurstoftekort; een BDE verandert mensen blijvend. In november verscheen zijn boek Eindeloos bewustzijn, waarin hij zijn wetenschappelijke visie geeft op de bijna-dood ervaring. Van dit boek zijn al 70.000 exemplaren verkocht!

Pim van Lommel heeft ook een eigen website: www.pimvanlommel.nl

 


Glen Salmon met Thea Jarvis en JoshuaGlen Salmon
Voetballer

Profvoetballer en Zuid Afrikaan Glen Salmon heeft zich als ambassadeur verbonden aan de stichting TLC Nederland. Salmon, die meerdere malen voor het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal uitkwam, ondersteunt het goede doel van harte en hoopt met zijn ambassadeurschap meer mensen te interesseren voor het goede werk van de vrijwilligers van TLC Nederland.

Op de foto: Glen Salmon met Thea Jarvis van TLC Zuid Afrika en Joshua de 'voorzitter' van TLC Nederland.


Mathilde BoersemaMathilde Boersema
Journalist

Mathilde reisde voor het Algemeen Dagblad een half jaar de wereld rond, waarbij zij op diverse plaatsen opdrachten opdrachten van lezers uit moest voeren.
Eén van de opdrachten bestond eruit dat ze in het TLC voor kinderen moest zorgen. Over deze ervaring schrijft zij in haar column in het Algemeen Dagblad. Door het lezen van haar artikel zijn wij in contact gekomen met TLC. Feitelijk heeft mathilde de eerste link gelegd met TLC en is dus de ultieme basis van onze stichting in Nederland !

 


Dr W.E.A. van BeekDr W.E.A. van Beek
Professor Afrika Studie Centrum

ASC (Afrika Studie Centrum) staff, specialization on South Africa, Faculteit der sociale wetenschappen aan de Leidse universiteit en bestuurslid EZA (Expertisecentrum Zuidelijk Afrika)

Dr J.B. GewaldDr J.B. Gewald
Onderzoeker Afrika Studie Centrum

ASC (Afrika Studie Centrum) staff

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.