Just a little bit TLC makes a big difference in the world
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Over de stichting TLC Nederland


De stichting Tender Love and Care (TLC) is opgericht in mei 2003. Vijf Nederlandse ouderparen van geadopteerde kinderen uit het TLC kindertehuis reageerden daarmee op een hartverscheurende brief uit Zuid Afrika. Een emotionele oproep van Thea Jarvis- Schuitema om acute hulp aan haar en de vele kinderen die bij haar in haar 'eigen' huis verbleven. Het voortbestaan van het kindertehuis werd vanwege onvoldoende beschikbare middelen in haar verdere voortbestaan bedreigd.

Als ouders van adoptiekinderen weten wij hoe belangrijk het is deze opvangtehuizen in Zuid(elijk) Afrika te hebben, omdat er anders voor (tien) duizenden kinderen geen uitzicht meer is op een toekomst zoals wij die in onze welvarende westerse maatschappijen mogen en kunnen ervaren; met eerlijk verdeelde kansen voor iedereen. Die kansen kunnen en mogen wij kinderen niet ontnemen of onthouden, dat was en is de overtuiging van alle bij onze stichting betrokken mensen. 

Binnen zeer korte tijd werd onze stichting opgericht, een bestuur geinstalleerd en zijn wij met de hulp van alle families aan de slag gegaan om zoveel mogelijk  geldstromen aan te boren om het huis en de kinderen die er woonden van de ondergang te redden. 
 


De stichting heeft na 10 jaar gelukkig een beroep kunnen doen op andere vrijwilligers die het kinderopvanghuis een warm hart toedragen. Zij zijn vaak in Zuid-Afrika geweest en kennen en onderkennen de problemen.

In oktober 2017 zijn twee nieuwe leden aan het bestuur toegevoegd..

Wij stellen u graag ons bestuur voor:

 

 

 Hans Eernstman  Voorzitter
 Christel Randwijk  Secretaris
 Henk Sikkema  Penningmeester
 Francis Kieboom-Bruinooge  Lid
 Evaline de Vree  Lid

 

 

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.