Just a little bit TLC makes a big difference in the world
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Hieronder vindt u de brief die wij mochten ontvangen van Thea Jarvis en die ons heeft doen besluiten de stichting te starten.


Lieve vrienden,

Jullie zullen wel verrast zijn dat jullie zo snel na de nieuwsbrief van december alweer een brief van mij ontvangen. Jullie zullen helemaal versteld staan wanneer je het nieuws in deze brief leest en de inhoud met de optimistische brief van december vergelijkt.

We hebben in TLC zo onze pieken en dalen net als in ieder ander tehuis, huwelijk of bedrijf. Als ik jullie schrijf probeer ik me te richten op de positieve zaken omdat ik weet dat dat het nieuws is wat de mensen willen horen. Dat heb ik dus in december gedaan. Ik schreef over alles wat goed ging. De positieve mijlpalen in het leven van de kinderen. Alle baby's die bij liefdevolle gezinnen werden geplaatst, enz, enz.

Maar dit heb ik jullie niet verteld:

Sinds eind november hebben we wat problemen met onze financiën. In eerste instantie belde ik met een paar vrienden van wie wist dat zij me in geval van nood zouden kunnen helpen en zij reageerden zeer snel en aardig. Het was helaas niet genoeg om ons uit de problemen te krijgen. We hoopten dat er in de maand december, vanwege Kerst, meer geschenken en giften zouden binnenkomen dan gewoonlijk het geval is. Dit gebeurt wel vaker in de decembermaand. Juist het tegenovergestelde gebeurde.

Half december kregen we nog meer slecht nieuws te verwerken. Zoals de meeste van jullie wel weten, ontvangen wij geen enkele subsidie van de overheid. Omdat wij een familieorganisatie zijn komen wij voor veel subsidies niet in aanmerking. We ontvingen echter fondsgelden voor onze lopende uitgaven van een grote sponsor van wie we nogal afhankelijk waren geworden. Helaas besloot deze sponsor om onze jaarlijkse subsidie met 2/3 te korten, zodat we nog maar 1/3 van onze gebruikelijke inkomsten voor de lopende uitgaven hadden te besteden. Jullie kunnen je zeker wel voorstellen dat dit alles voor het weeshuis verwoestende gevolgen had. Plotseling, met Kerstmis voor de deur, waren wij in een lastige parket gebracht en moesten we belangrijke medewerkers ontslaan en bezuinigen daar waar het maar enigszins mogelijk was.

Ik schrijf jullie, onze dierbare vrienden, deze brief vol vertrouwen en vraag jullie om hulp. Dit is de afgelopen 10 jaar nog nooit nodig geweest. Maar in het belang van de kinderen waar wij voor zorgen, moet ik nu deze bijzondere oproep doen. Ik weet dat het januari is; ik weet dat het nu voor de meeste mensen zware tijden zijn. Maar we hebben jullie hulp nu echt nodig. Op dit moment hebben wij de zorg voor 46 kinderen. Elk kind is bijzonder. Ik heb ze de eerste keer gered... en elk kind verdient het om nog een keer gered te worden... door jullie!

Vele van jullie ken ik persoonlijk of heb ik op zijn minst een keer ontmoet. Ik weet dat TLC over de gehele wereld veel vindingrijke vrienden heeft. En vele van jullie hebben weer vrienden die jullie om hulp kunnen vragen. Ik weet dat ik op jullie kan rekenen om nu iets sensationeels voor ons te doen. Ik hoef niet te bedelen of zelfs te dicteren. Omdat ik weet dat jullie ons kennen. Wij zouden niet nodeloos om hulp vragen. Jullie weten dat alles wat wij ontvangen rechtstreeks naar de kinderen gaat - zij gaan bij ons altijd voor alles. En in het belang van de kinderen moet TLC blijven bestaan.

Ik wil jullie aan 5 kinderen voorstellen om de kinderen voor jullie te personifiëren. Ik weet dat jullie begrijpen dat er bij ons in TLC nog 41 kinderen zitten. En wanneer na elk verhaal jouw hart is geraakt, stop dan even en tel de tranen. En aan het eind wil ik dat je probeert of je de pijn in je hart kunt meten. Wanneer je dat kunt vermenigvuldig dat dan met een miljoen. Dan pas kom je in de buurt van de menselijke tragedie die zich in dit land ontvouwt. Wij hebben er maar 46 van die miljoen. We houden van elk kind met heel ons hart. We doen onze uiterste best om te overleven. God heeft jullie uitgekozen om onze beste vrienden te zijn.. .. HELP ALSJEBLIEFT! (Zie pagina kinderen)

Ik hoop dat ik, door de verhalen van deze kinderen met jullie te delen, jullie een idee heb gegeven van hoe belangrijk deze kinderen voor mij zijn. Ik weet dat ik er op kan vertrouwen dat jullie je best zullen doen voor ons hier in TLC

Deze brief komt met de hartelijkste groeten en veel liefde van TLC voor u en uw familie, of u nu een bijdrage geeft of niet. Hartelijk dank voor alles wat u in het verleden heeft gedaan!

Met de liefde van Christus,

THEA JARVIS-SCHUITEMA
EXECUTIVE DIRECTOR
THE LOVE OF CHRIST MINISTRIES
SOUTH AFRICA.

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.