Just a little bit TLC makes a big difference in the world
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Kinderopvangtehuis The Love of Christ Ministries


Het kindertehuis dat wij ondersteunen is The Love of Christ Ministries in Eikenhof, een klein dorpje op zo'n tien kilometer van de metropool Johannesburg.  De Zuid-Afrikaanse vrouw Thea Jarvis - Schuitema, wiens ouders van Nederlandse komaf zijn, is de oprichtster van het TLC huis dat in de jaren negentig vorm krijgt. 

Ondanks de deplorabele staat waarin het land op dat moment verkeerd was er vooral voor de arme zwarte bevolking vrijwel geen opvang aanwezig of de opvang die er wel was liet veel te wensen over. Hoewel de apartheid inmiddels was opgeheven waren de kansen voor zwarte (wees)kinderen minimaal.

Met de oprichting van het kinderopvanghuis "The Love of Christ Ministries" (www.tlc.org.za), begint een nieuwe fase in het leven van Thea.  Wat begint met twee babies, die zij vindt in een hondenhok (?) en een openbaar toilet, is inmiddels uitgegroeid tot een kinderopvangtehuis met ruim 80 kinderen.
 
Het kinderopvangtehuis is ronduit uniek te noemen. Vrijwilligers uit de hele wereld komen er voor de kinderen zorgen. TLC biedt de, veelal wees-, kinderen een kans om op te groeien in warmte en harmonie, en probeert voor hen die voor adoptie in aanmerking komen een familie te vinden. Veel van die kinderen hebben inmiddels in Europa of Amerika een veilig, warm thuis gevonden, groeien op in een liefdevolle omgeving en hebben de kans gekregen aan een mooie toekomst te werken.   

Kinderen die niet geadopteerd kunnen worden worden vaak door de familie zelf geadopteerd. Alle familieleden, ook haar biologische kinderen, zetten zich in voor het kindertehuis. De familie Jarvis bestaat uit Thea Jarvis (moeder) en kinderen Joanna(Jarvis) en Warren Jones, Pippa, Rhys, Zoë en Faith Jarvis.
 
In het kinderopvangtehuis speelt ook de strijd tegen aids een belangrijke rol. Vaak doodzieke moeders weten TLC te vinden, want zij weten dat daar naar eer en geweten voor hun kinderen zal worden gezorgd. TLC tracht de vaak zeer zieke moeders die hun kinderen ter verzorging aanbrengen ook op te vangen en te zorgen voor juiste edicatie, zorg, warmte en liefde. De accommodatie hiervoor is echter niet meer toereikend. TLC hoopt in de toekomst nog eens een hospice te kunnen realiseren. En plek waar zieke moeders kunnen worden begeleidt in de laatste fase van hun leven en hen zo een menswaardig afscheid te kunnen geven.  

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.