Just a little bit TLC makes a big difference in the world
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Over de stichting TLC Nederland


De stichting Tender Love and Care (TLC) is opgericht in mei 2003. Vijf Nederlandse ouderparen van geadopteerde kinderen uit het TLC kindertehuis reageerden daarmee op een hartverscheurende brief uit Zuid Afrika. Een emotionele oproep van Thea Jarvis- Schuitema om acute hulp aan haar en de vele kinderen die bij haar in haar 'eigen' huis verbleven. Het voortbestaan van het kindertehuis werd vanwege onvoldoende beschikbare middelen in haar verdere voortbestaan bedreigd.

Als ouders van adoptiekinderen weten wij hoe belangrijk het is deze opvangtehuizen in Zuid(elijk) Afrika te hebben, omdat er anders voor (tien) duizenden kinderen geen uitzicht meer is op een toekomst zoals wij die in onze welvarende westerse maatschappijen mogen en kunnen ervaren; met eerlijk verdeelde kansen voor iedereen. Die kansen kunnen en mogen wij kinderen niet ontnemen of onthouden, dat was en is de overtuiging van alle bij onze stichting betrokken mensen. 

Binnen zeer korte tijd werd onze stichting opgericht, een bestuur geinstalleerd en zijn wij met de hulp van alle families aan de slag gegaan om zoveel mogelijk  geldstromen aan te boren om het huis en de kinderen die er woonden van de ondergang te redden. 
 


De stichting heeft na 10 jaar gelukkig een beroep kunnen doen op andere vrijwilligers die het kinderopvanghuis een warm hart toedragen. Zij zijn vaak in Zuid-Afrika geweest en kennen en onderkennen de problemen.

In november 2013 heeft het bestuur een nieuwe samenstelling gekregen. Nog steeds zijn twee ouders actief binnen het bestuur vanaf het begin van de oprichting.

Wij stellen u graag ons bestuur voor:

 

 

 Hans Eernstman  Voorzitter
 Christel Randwijk  Secretaris
 Henk Sikkema  Penningmeester
 Vacature  Externe projecten
 Vacature  Vrijwillgers

 

 

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Reunie
6/22/2017 12:00:00 AM Zaterdag 17 juni vond een re√ľnie plaats met Thea als gast

WK Adoptiekids 8ste editie
6/22/2017 12:00:00 AM Zaterdag 17 juni werd voor de achtste maal het WK Adoptiekids georganiseerd

Thea Jarvis naar Europa
5/30/2017 12:00:00 AM Thea Jarvis, de oprichtster van TLC Children's Home in Zuid-Afrika komt naar Europa.