Just a little bit TLC makes a big difference in the world
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.

Wat is er al bereikt?


De stichting bestaat sinds 2003 en wij kunnen met trots melden dat er al honderden bedjes zijn geadopteerd zijn en vele, grote en kleine, losse giften ontvangen in de loop der jaren. Eind 2013 kunnen we een balans opmaken dat bijna 700.000 euro in de afgelopen 10 jaar richting Zuid-Afrika is gegaan. Met de vaste inkomsten van de door onze donateurs geadopteerde bedjes zijn we al jaren een grote bron van inkomsten voor het TLC huis in Zuid Afrika. Eerste prioriteit van onze stichting is het waarborgen van de opvang, een veilig thuis, medische zorg en voedsel en drinken voor ieder kind in het tehuis. 

Met de onvoorwaardelijke steun van sponsors kunnen we sinds jaren waarborgen, dat scholing voor een ieder mogelijk wordt. Veel oudere kinderen kunnen gelukkig doorstromen het voortgezet onderwijs. Door uw hulp kunnen kinderen naar school en een opleiding genieten. 

Daarnaast hebben we een leidende rol kunnen spelen bij de realisatie van een behoorlijk aantal projecten en andere investeringen die er toe hebben bijgedragen dat men het hoofd boven water heeft kunnen houden. Sterker; we hebben samen zelfs een verbetering van de aanwezige faciliteiten kunnen bewerkstelligen.

Naast de renovatiewerkzaamheden de huizen zijn de vrijwilligers-onderkomens gerenoveerd. Een onlangs aangekocht grondgebied naast het TLC terrein maakt het mogelijk nu ook op kleine schaal een boerenbedrijf te houden. 40% van het benodigde voedsel wordt nu uit eigen kweek verkregen.

Ook is het vervoersprobleem van TLC verdient telkenmalke de aandacht. Hebben wij in samenwerking met ICCO/Impulsis in 2008 een nieuwe bus gedoneerd. Ook in 2012 was het mogelijk een pick-up truck aan te schaffen. Hierdoor kunnen kinderen veilig naar school worden vervoerd en/of zieke kinderen snel en veilig van en naar het ziekenhuis in geval van nood. Daarbij is het prettig te weten dat men met een betrouwbare auto op pad gaat om bv. boodschappen te doen, bezoeken af te leggen in de buurt, de kinderen naar sport of hobby brengen en vrijwilligers veilig en vertrouwd kan vervoeren. Veiligheid is in Zuid Afrika helaas geen vanzelfsprekendheid! U kunt zich voorstellen hoe men zich dan zal voelen in een auto die elk moment de brui er aan kan geven. Met de donatie van de autobus voelt men zich echter veilig nu. 

 

   

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors