Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten

 

26 november 2018

 

 

TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd. Hieronder een korte samenvatting van hun beweegredenen, zoals zij deze ons hebben toegestuurd.

 

Ze hebben de afgelopen 25 jaar voor vele uitdagingen gestaan, maar nu zijn er een aantal beren op de weg gekomen, waar ze geen weerstand meer tegen kunnen bieden.

 

 • Onvoldoende inkomen 
  Ondanks hun inspanningen om een ​​financieel stabiele instelling te creëren, stegen de kosten sneller dan ze konden dekken met donaties. Het gebrek aan behoorlijke staatssteun en de afwijzing van steun vanuit de Zuid-Afrikaanse Lotto van 4 miljoen Rand was min of meer de genadeklap. 
   
 • Internationale adoptie
  De steeds vijandigere houding van politici over de hele wereld ten aanzien van adoptie en het toenemende onvermogen van de sociale overheidsdiensten heeft de gemiddelde verblijfsduur voor kinderen bij TLC van 6 maanden tot tussen 25 en 33 maanden verlengd. Dit heeft een enorme impact op de investering die nodig is om de hoge kwaliteit van de zorg voor de 36 kinderen op TLC te behouden.
   
 • Vertrouwensbreuk met MT
  De onherstelbare breuk van oprichtster Thea en de rest van het Management Team heeft o.a. geleid tot het opstappen van de Raad van Toezicht. Zonder deze Raad en het Management Team kan TLC haar activiteiten niet voortzetten op het niveau dat verantwoord is.

 

Of de breuk met TLC Nederland van invloed geweest is op deze sluiting is niet bekend. Vermoed kan worden dat dit het proces wel versneld heeft. Op de totale begroting bedroeg onze steun slechts 8%.

 

Wij hebben onze consultants ter plekke gevraagd of zij kunnen assisteren bij de verantwoorde afbouw van het tehuis.

 

Hans Eernstman,
voorzitter

 

 

 

 

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.