Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
The Star

17 november 2016

 

TLC Children’s Home robberies ‘like a horror movie’

Johannesburg – 

Een schrijnende reeks overvallen bij TLC Children’s Home in Eikenhof heeft oprichtster en  'moeder van vele kinderen" Thea Jarvis en een aantal van haar adoptiekinderen ernstig getraumatiseerd. "Ik ben bang, het is echt verschrikkelijk, er is geen andere manier om het te beschrijven, het is als een horrorfilm” zei ze tegen The Star op donderdag 17 november 2016.

Bij de laatste van drie afzonderlijke inbraken in de afgelopen dagen op woensdagavond werd een ambulance gekaapt in de stad Johannesburg en werd gebruikt om de toegang tot het terrein te verschaffen

 

 

"Een van mijn jongens was aan het springen op de trampoline; de ander was in gesprek met de beveiliging, wanneer de (gekaapte) ambulance arriveerde bij de gate.

"De gewapende mannen sprongen eruit met geweren en de beveiliger samen met mijn jongens werden in de ambulance geduwd. Ook de ambulancebroeders werden onder schot gehouden", aldus Jarvis.

Jarvis zei dat de ambulance geparkeerd stond op de op toen een derde kind naar buiten kwam om te zien wat er gebeurde. "Hij werd ook meegenomen en achterin de ambulance geduwd. De mannen gingen vervolgens linksaf het terrein af en namen ze mee naar een afgelegen locatie waar in elkaar geslagen werden. "Ze wilden informatie over een kluis en waar het geld werd bewaard. Alles wat er in de kluis wordt bewaard zijn slechts de paspoorten van de kinderen en een stapel kerstkaarten", zei ze. De jongens werden vervolgens op de afgelegen plek achtergelaten nadat de gewapende mannen hen beroofd hadden van hun schoenen en mobiele telefoons. "Fysiek zijn ze er redelijk aan toe; emotioneel zijn ze getraumatiseerd.” "Een van de jongens moet naar het ziekenhuis voor foto’s, omdat de arts een plek op zijn hoofd niet vertrouwt. Morgen krijgen ze een gesprek met een psycholoog," voegt Jarvis toe.

Voorafgaand aan dit incident afgelopen vrijdag ochtend hebben meerdere mannen ingebroken in het huis en hielden Jarvis onder schot. "Het was ongeveer 04:00, ik hoorde wat lawaai en dacht dat het een van de jongens. Ik vroeg 'wat is er aan de hand?' En ik kreeg te horen dat ik moest opstaan", herinnert ze zich.

Jarvis zei dat ze meerdere lange mannen in de kamer zag. Men hield haar handen achter haar rug en zette een pistool tegen haar slaap en vervolgens in haar mond. "Ze bleven maar vragen waar de kluis was.” Ik zei, dat ik ze dat niet kon vertellen met een pistool in mijn mond. Toen hij het pistool uit mijn mond haalde, schreeuwde ik het uit.

"Er zijn twee slaapkamers met vier meisjes naast de mijne en ik dacht dat ik bovenal mijn meisjes moest redden, zelfs als ik het mijne moest verliezen. Als ik rustig blijf, zullen ze me vermoorden en hetzelfde doen met de meisjes. "

De meisjes schreeuwden uit volle borst en renden naar de 14 slapende tienerjongens, die op hun beurt een enorme herrie maakten, waarna de rovers bang werden en er vandoor gingen.

Er ontstond een chaos en Jarvis werd met de kolf van het pistool op haar hoofd geslagen en door de kamer heen geslingerd. Enkele vrijwilligers die helpen de pasgeboren baby’s te verzorgen werden met touw vastgebonden. Het bleek dat ze al tweeëneenhalf uur vastzaten.

 

Vorige week tijdens een andere inbraak werden verschillende laptops, mobiele telefoons en R17 000 (1500 euro) gestolen uit het kindertehuis.

"De ambulance werd gekaapt nadat ze reageerden op een oproep dat een vrouw aan het bevallen was. Ze kwamen naar de plek waar de patiënt verondersteld werd te zijn, maar in plaats daarvan werden ze onder schot gehouden, ontdaan van hun uniformen en gedwongen achterin de ambulance te kruipen" zei Joburg EMS woordvoerder Robert Mulaudzi. Een politiewagen merkte dat de ambulance roekeloos reed en probeerde deze te stoppen. Een vuurgevecht volgde tussen de gewapende mannen en de politie.

Gauteng woordvoerder van de politie Captain Kay Makhubele zei dat de mannen ontsnapt waren maar dat er een klopjacht aan de gang was naar de zes betrokken mannen. De politie roep iedereen op die informatie over deze zaak heeft zich te melden. De daders zullen van gewapende overval, poging tot moord en ontvoering worden beschuldigd.

Jarvis zei dat ze hoopt dat er mensen zijn, die de drie jongens van wie de mobiele telefoons zijn gestolen een tweedehandse telefoon aangeboden krijgen. Ze vraagt voorts om babyvoeding, luiers, verse groenten en fruit, niet-bederfelijke voedingsmiddelen en goedkope oortelefoons voor het Children's Home.

Van ILANIT CHERNICK (vertaald naar het Nederlands)

Link naar het originele srtikel in de Star

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.