Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Wat is er met de container met fietsen gebeurd?

Aan het begin van de Zuid-Afrikaanse winter zijn de fietsen in Johannesburg aangekomen. Onder leiding van Zoë Jarvis (zuster van Pippa Jarvis, directrice van het opvanghuis TLC) zijn de fietsen verdeeld. Zoë is maatschappelijk werkster in het grote squattercamp dat dichtbij het opvanghuis is gelegen.

De kinderen in het squatter camp hebben de kinderfietsen gekregen en zo kunnen ze er mee naar school. Voorheen was de weg er heen te ver en gingen/konden ze eenvoudig weg niet naar school. Wat we ook gehoord hebben, is dat sommige kinderen zelfs een klein beetje bijverdienen, door klusjes te doen op de fiets voor bijvoorbeeld de buren. Zo dragen ze ook een beetje bij aan het inkomen van het gezin.Een groep vrouwen, die zorgt voor terminale AIDS patienten in het grote squatter camp achter TLC heeft de grote fietsen gekregen. Zij kunnen nu veel meer patienten bezoeken en van eten en zorg voorzien.

Het squatter camp heeft een Community Policing Forum opgericht om de veiligheid op de straten te waarborgen (vooral 's nachts). Zij hebben ook een aantal fietsen toegewezen gekregen om hun werk eenvoudiger te maken.fietsen worden uitgeladen uit de container

Omdat het gevaarlijk is om met een camera het squatter camp in te gaan, hebben we hier geen beelden van. De foto's die bij dit verhaal staan zeggen echter voldoende om te laten zien, dat de fiesten die in Zuid-Afrika een tweede leven zijn begonnen, een goede bestemming hebben gekregen.

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.