Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.


Fietsen voor een betere toekomst

donderdag 3 februari

IJhorst – Oude fietsen staan te verrotten bij het station of ze staan weg te roesten bij mensen in de schuur. Eigenlijk besteden we maar weinig aandacht aan onze tweewielers en dat terwijl er mensen op de wereld zijn die onze oude rijwielen prima kunnen gebruiken. Om die reden zamelt Erik Stekelenburg (48) uit IJhorst de karretjes in om ze te verschepen naar Zuid-Afrika waar kinderen in townships ze kunnen gebruiken om een toekomst op te bouwen.
Stekelenburg is voorzitter van de Stichting Tender Love and Care (TLC). Het is tevens de naam van het weeshuis nabij Johannesburg, van waaruit hij zijn nu 8-jarige zoon Joshua adopteerde. Doel is jaarlijks een fiks bedrag over te maken aan TLC.
Vanuit het weeshuis wordt ook aan ‘social work’ gedaan in de townships. Kinderen kunnen niet naar school, doordat deze simpelweg te ver weg staat. ‘Vorige week hoorde ik dat van de directrice van het weeshuis. We zaten te brainstormen en opeens viel het kwartje’, zegt Erik Stekelenburg. ‘Wat deze kinderen nodig hebben zijn fietsen.
Het idee was geboren: fietsen inzamelen voor de kinderen in de townships rond TLC.
De karretjes moeten het doen, maar ze hoeven zeker niet te glimmen van nieuwigheid. Omafietsen, kinderexemplaren, alles is welkom. Het eerste streven is om een zeecontainer te vullen met de rijwielen om deze vervolgens te verschepen naar Johannesburg. Omdat de stichting weinig middelen heeft, hoopt Erik op sponsoren die zowel een container ter beschikking willen stellen, maar die ook bij willen dragen aan het transport.
Degene die een fiets wil doneren, kan contact opnemen via het emailadres van TCL: info@adoptiebedje.nl
Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.