Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
17 november 2016

 

Zuid-Afrikanen slaan de handen ineen om een kindertehuis te helpen dat verwoest werd door criminaliteit en nadat drie weeskinderen in een overval werden ontvoerd.

 

De gruwelijke overval en ontvoering heeft veel Zuid-Afrikanen doen sidderen, maar de kinderen zijn eindelijk terug naar huis en iedereen van het tehuis is bijeengekomen om de drie te helpen.

Het weeshuis in Eikenhof was onlangs het doelwit van criminelen en in een tweede aanval in minder dan een week slaagden zeven gewapende mannen er in om drie weeskinderen te kidnappen na het verkrijgen van toegang tot de woning.

De mannen hadden een ambulance gekaapt, met de bedoeling om het voertuig te gebruiken als toegangshulp. Ze bonden de bestuurder van de ambulance vast en reden naar het weeshuis.

In de overtuiging dat het weeshuis ergens geld had opgeborgen overtuigden de daders de bewakers dat ze medisch personeel waren voor een noodsituatie in de woning.

 

 

Na het verkrijgen van toegang liepen de bewakers in een hinderlaag van de gewapende mannen en vervolgens slaagden ze erin om drie weesjongens te overmeesteren. Ze namen de jongens naar een krottenwijk in de buurt waar op ze ingeslagen werd en ze ondervraagd werden om te weten te komen waar in de woning het geld bewaard wordt.

 

Mondeor SAPS agenten gingen met spoed naar het squatter kamp waar de schutters op hen schoten. De verdachten sloegen op de vlucht en lieten de kinderen en de ambulance achter. De ambulance bestuurder nam later de getraumatiseerde jongens terug naar het huis.

Het verhaal werd al snel gedeeld door de media en het werd opgepikt door een lokale radiozender tijdens de ontbijtshow. Vanaf dat moment kwamen vele Zuid-Afrikanen uit alle geledingen van de samenleving in beweging om het weeshuis op enigerlei wijze te helpen.

Een beveiligingsbedrijf genaamd SOS ProTecSure stuurt direct een technisch team naar de woning om te beoordelen en heeft vanaf dat moment het weeshuis een volledig beveiligingssysteem gratis aangeboden en voor onbepaalde tijd de hulp van bewapende surveillance. Het verhaal raakte de eigenaren van SOS zodanig dat hij tevens een bijdrage van R30 000 heeft overhandigd om ze verder te helpen.

Hun Facebook-pagina, website en telefoonnummer zijn ook overspoeld met mensen die willen helpen.

Het weeshuis heeft nog steeds dringend behoefte aan financiële schenkingen, goederen die ze kunnen gebruiken en vrijwilligers om hen te helpen.

U kunt contact met hen opnemen door te bellen naar 011 948 7917 of e-mailen home@tlc.org.za.

We bieden hun bankgegevens hieronder als u wilt ook helpen:

TLC Children's Home

Nedbank

Rekeningnummer: 1385039027

Tak: The Glen

Branch Code: 138-537

International Sort Code:

(ABA code): NEDS ZAJJ

 

Link bron origineel artikel

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.