Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
IJhorster/Wijker kerk zet zich in voor Zuid Afrika!

Na afloop van een swingende sing-in over het thema vrijheid, een woord dat juist in Zuid Afrika zoveel betekent, mocht vrijwilliger Theo Sikkema van de Stichting Tender Love and Care Nederland liefst € 1750 in ontvangst nemen van de jeugddienstcommissie van de IJhorster/Wijker kerk. De commissie had het initiatief genomen het in maart jl. gehouden 'fietsenproject Zuid Afrika' van voormalig IJhorster Erik Stekelenburg te ondersteunen. Met veel enthousiasme werd de lokale bevolking geïnspireerd andere mensen te helpen aan een betere toekomst. Het initiatief mag bijzonder geslaagd worden genoemd want jong en oud uit IJhorst en de Wijk heeft met veel inzet en creativiteit een geweldige bijdrage tot stand gebracht, die tot € 1750 werd aangevuld door de diaconie van de hervormde gemeente. Mede dankzij hun inzet rijden er zo'n 150 kinderen en hulpverleners rond op de naar de in het voorjaar naar Zuid Afrika verscheepte fietsen. Op de hier afgedankte fietsen gaan kinderen naar school, kunnen lokale vrijwilligers betere medische hulp verlenen, en komen er micro-economieën op gang in de armste wijken van Johannesburg e.o. Geweldige resultaten die deelnemers en initiatiefnemers van deze actie met trots mogen vervullen.
Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.