Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Nieuwsbrief mei 2011


2e WK Adoptiekids voetbal loopt storm


Het tweede wereldkampioenschap voetbal toernooi voor adoptiekinderen staat gepland op zaterdag 21 mei. Het belooft weer een groots spektakel te worden. We verwachten tussen de 2 en 300 kinderen vanuit meer dan 15 landen. De organisatie is in handen van onze stichting en de baten zullen ook ten gunste van onze stichting komen. Kinderen kunnen zich nog opgeven.

Meer details
170 fietsen naar TLC


Begin maart is op initiatief van Erik Stekelenburg een actie gestart om gebruikte kinderfietsen in te zamelen. Het bleek namelijk, dat in het squatter camp vlakbij TLC in Johannesburg heel veel kinderen wonen, maar die kunnen niet naar school, eenvoudigweg omdat de school te ver weg is.

Meer details


Prototype uitschuifbaar huis geeft onderdak aan vrijwilligers TLC


Het prototype van het eerste mobiele huis, dat ontworpen is door Bureau B+O Architecten uit Meppel en sinds november op het terrein van de Gasfabriek staat, is op 24 maart ingeklapt. Vervolgens wordt het huis verplaatst naar het TLC kindertehuis in het dorpje Eikenhof, onder de rook van Johannesburg in Zuid-Afrika. Het kindertehuis wordt gesteund door de Stichting Tender Love and Care Nederland (TLC). Het eerste uitschuifbare huis zal na een reis van zes weken op de plek aankomen, en daarna onderdak bieden aan vrijwilligers van het kindertehuis van de familie Jarvis. Daarmee vervult het mobiele huis één van zijn doelen, namelijk huisvesting creëren op plaatsen waar dit nodig is.


Meer details

Thea Jarvis geeft het stokje door aan haar dochter Pippa


Thea Jarvis , de oprichtster van TLC in Johannesburg heeft 18 jaar na de start van haar weeshuis de dagelijkse leiding overgedragen aan haar dochter Pippa. Thea blijft wel voorzitter van het management team. Thea zag steeds vaker, dat oude vertrouwde donateurs afhaakten vanwege de crisis. Kon zij middels haar krachtige taal in de vele e-mails nog een beroep doen op de gulheid van de mensen over de gehele wereld. Nu blijkt dat stukken moeilijker en kwam het tehuis in moeilijk vaarwater. Voorts bleek het managen van een weeshuis, waarin nu al zo’n 90 baby's en kinderen zitten, een veel te grote opgave.

Pippa hebben wij de afgelopen 2 jaar de kans gegeven zich verder te ontwikkelen. Wij bekostigden haar opleiding aan de economische faculteit van de Universiteit van Pretoria met richting sociale bedrijfsvoering in een non-profit organisatie en ze heeft deze met goed gevolg afgelegd. De coach die wij haar hebben toebedeeld heeft de implementatie van haar vaardigheden binnen TLC begeleid. Nadruk is komen te liggen op zelfredzaamheid. Ook in Nederland zien wij, dat ontwikkelingshulp alleen nog maar wordt toegekend, wanneer er zicht is op enige vorm van zelfredzaamheid. Organisaties moeten leren zelf geld te verdienen of wanneer dit grotendeels uitgesloten is zelf in staat zijn derde geldstromen als zekerheid te implementeren.
Pippa heeft het initiatief genomen om het land aangrenzend aan TLC aan te kopen en is van plan samen met haar broer Rhys de grond te gaan verbouwen en kleine veeteelt te houden. De eerste kippen zijn al aan de leg (zie ook www.failsafefarm.blogspot.com). Het is de bedoeling dat de kinderen die oud genoeg zijn hieraan meehelpen. Omdat een dergelijk project arbeidsintensief is en veel planning vereist hebben wij ook Rhys financieel in de gelegenheid gesteld dezelfde opleiding te doen als zijn zuster. Ook laten wij wederom dezelfde coach dit begeleiden.
Werf donateurs


Wilt u uw buren, familie of vrienden ook donateur laten zijn, ga naar www.adoptiebedje.nl en geef ze op als donateur voor maar € 7,50 in de maand. Er blijft niets aan de strijkstok hangen

Handige bloglinks:
www.pippaspassions.blogspot.com
www.thea-jarvis.blogspot.com
www.slobberdogblog.blogspot.com
www.failsafefarm.blogspot.com
www.gentlecareblog.blogspot.com


 

 

 

 

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.