Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Waltz of Hope Dance for Freddy Mercury and the Children of TLC


Volker Nogradnik uit Oostenrijk heeft TLC en de wereld een bijzonder geschenk gegeven: een liedje, door hem geschreven en gecomponeerd. Het was al tijden zijn doel een liedje te schrijven om te gebruiken voor liefdadigheidsdoelstellingen. Toen hij en zijn familie TLC persoonlijk hebben leren kennen – zij hebben een zoon vanuit TLC geadopteerd – kwam spontaan het idee om de song aan TLC op te dragen. Nu moest het nog in productie genomen worden. Skygarden is een projectgroep uit Oostenrijk, die verschillende talenten de mogelijkheid biedt om hun muzikale talent ten gehore te brengen. Volker was op zoek naar een zangeres voor zijn lkiedje, toen Tamina Mayrwöger op bezoek kwam. Zij is een goede vriendin van iemand die op TLC als vrijwilligster heeft gewerkt. Spontaan heeft ze aangeboden om mee te werken en namens Skygarden te gaan zingen. Haar stem heeft ons allen versteld doen staan. Alle musici, zangers en de producent doen belangeloos mee aan deze actie ten gunste van TLC.

 


Het liedje is een lyrische herinnering aan Freddy Mercury, zanger van de groep Queen, met de titel Farrokh Bulsarah, de echte naam van Freddy. Freddy werd in Zanzibar geboren en stierf in 1991 aan AIDS. Zijn kleven en sterven wordt in het kort verwoord in deze song.


Helaas is het (nog) niet mogelijk om deze song via de Nederlandse internetwinkels als mp3 aan te schaffen. Dat heeft te maken met geografische bescherming van auteursrechten. Mocht u de song willen aanschaffen, maak dan een kleine donatie over op 394812999 t.n.v. Stichting TLC , vermeldt TLC song en uw emailadres en wij zorgen dat u het liedje als mp3 krijgt.


 

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.