Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Algemeen Dagblad  27 april 2010 (pagina 2)

Adoptiekids krijgen eigen WK voetbal in
Hilversum

IJHORST. Het komt niet vaak voor dat landen als Ethiopië, Haïti en In­dia schitteren op een wereldkampioenschap voetbal. Maar in Hilver­sum gaat dat op 5 juni toch echt ge­beuren. Dan doen adoptiekinderen uit alle delen van de wereld mee aan het eerste WKAdoptiekids.


Organisator Erik Stekelenburg uit IJhorst, zelf adoptievader van Da­niël (10, Guatemala) en Joshua (8, Zuid-Afrika), heeft al zeker 160 in­schrijvingen binnen. Hij verwacht twintig teams op het toernooi.

Het gaat om kinderen in de leef­tijd van 6 tot 12 jaar die door Neder­landse ouders zijn geadopteerd. Er zijn opvallend veel inschrijvingen van kinderen uit Colombia en Haïti. Maar ook Brazilië, China, Guatemala en Zuid-Afrika kunnen volwaardi­ge teams op de been brengen.

 

Kinderen uit landen met te weinig aanmeldingen, zoals Korea, Bolivia, Burkina Faso en Taiwan, worden bij elkaar geplaatst in een 'wereld­team'. De kinderen komen uit het hele land," zegt Stekelenburg. "We hebben zelfs een deelnemer van Ameland. Kinderen uit hetzelfde land komen elkaar tegen, maar de een woont in Groningen, de ander in Magraten. Het wordt een geweldige happening." De opbrengst van het toernooi gaat naar het TLC kinderte­huis in Johannesburg waar zijn jong­ste zoon Joshua vandaan komt.

pdf

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.