Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Wat een geweldig weekend hebben wij gehad! Niet te geloven! Vrijdag was ik aan het slapen en toen ik 's middags in de nursery kwam waren bijna alle kindjes al weg naar hun families! Heel gek dat het ineens zo stil was en er nog maar zo weinig kindjes waren. Wel super om te merken dat er zoveel families zijn die ons dit weekend gunnen en een weekend voor een kleintje van TLC te willen zorgen. 's Middags gingen we met de bus van TLC (daar kunnen 19 personen in) naar de HEIA Safari Ranch, klein uurtje rijden. Ik was er moe van mijn nachtdienst, dus had nog even tijd om bij te slapen. Toen we de Ranch binnenreden zagen we meteen antilopen en zebra's in de verte. We deelden met z'n tweeën een rond huisje, rondavel genaamd. Prachtig met de hand gemaakte huisjes en nog behoorlijk groot ook! We zijn meteen het zwembad ingedoken en hebben heerlijk van een wijntje genoten. Daarna een warme douche (ik moest bukken, want de mensen hier zijn blijkbaar nogal klein haha) en terug naar het restaurant voor een gezamenlijke activiteit. Ik kwam mijn huisje uit en een andere vrijwilliger ook, we liepen naar het restaurant en ineens bleef hij stilstaan en uitte een kreet van verbazing. Maar ik zag niks en snapte het niet. En toen wees hij het aan, nog geen 10 meter van ons vandaag stond een giraf! WAUW! Zo dichtbij! We wisten niet hoe snel we onze camera moesten pakken om foto's te maken van de giraf. En na een paar foto's ook maar proberen of we samen met de giraf op de foto konden. Niet wetend dat dit nog veel vaker zou gebeuren dit weekend. Het was geweldig. Later toen we klaar waren met eten, zagen we zebra's heel dichtbij komen, ze kwamen drinken uit het zwembad! Prachtig!

Het hele weekend stond in het teken van teamwork en het thema was "passion". We hebben elkaar veel beter leren kennen door middel van spelletjes en activiteiten. Superleuk! Zaterdagochtend was er een mogelijkheid om op safari te gaan en die hebben we meteen aangepakt. Het was in een woord geweldig! Ik heb nog meer zebra's en giraffen gezien, antilopen, gnoes, neushoorns, struisvogels en zelfs nijlpaarden! Het was echt super.
Die middag hebben we ook een paar uur heerlijk aan het zwembad gelegen. De maaltijden bestonden uit een lopend buffet met een overvloed aan eten. En overheerlijke toetjes. 's Avonds lekker cocktails drinken in de bar en veel kletsen. We hebben ongelofelijk genoten.

Afgelopen nacht was mijn laatste nachtdienst en daar ben ik wel blij om. Nachtdienst is best leuk, maar met dit weekend ertussen was het behoorlijk zwaar, omdat je steeds moet omschakelen. Vandaag was ik vrij en ben ik met twee andere meiden naar The Glenn geweest. Dat is het grote winkelcentrum waar ik vorige keer ook ben geweest. We hadden niet veel tijd, maar hebben wel heerlijk geluncht en de nodige spullen gekocht. (Die ik niet zelf kon dragen...zoveel boodschappen. Je weet maar nooit wanneer je weer vrij bent!) Morgenochtend zou ik tot 12 uur vrij zijn, i.v.m. nachtdienst, maar er werd me gevraagd of ik om 1 uur naar het ziekenhuis wil met 3 kleintjes, dus dat ga ik doen. En daarna krijg ik training om medicijnen te geven en dan ben ik de middag nog vrij. Ben benieuwd naar het ziekenhuis!
Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.