Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Etenstijd

 

Met mij gaat het erg goed! Heb het erg naar mijn zin! Zijn weer nieuwe vrijwilligers gekomen, er zijn nu ook twee Nederlandse meiden en dat is toch wel erg leuk! Had ik niet verwacht voordat ik hierheen ging! Ik denk dat al mijn verwachtingen zo'n beetje zijn overtroffen ondertussen haha.

 

Er is hier een grote keuken, in The Main House, waar lunch en dinner wordt gekookt voor de kindjes en voor ons. Om 1 uur en om 5 uur gaat de bel en dan kunnen we eten gaan halen. Dat neem je dan mee naar de groep waar je dan staat en probeert het daar ondertussen op te eten, terwijl je hen eten geeft. Soms best een opgave, maar gelukkig had ik daar al wat ervaring mee  Het eten is niet altijd even lekker, zoals vanavond heb ik het avondeten overgeslagen. 's Middags hadden we iets wat erg vet was en daar was ik een beetje misselijk van denk ik. 's Ochtends kun je in de keuken cornflakes e.d. of brood pakken. Dat kan eigenlijk de hele dag, maar heb je niet altijd tijd voor. Ik drink hier niet zoveel, we drinken nu voornamelijk thee, omdat het water uit de kraan niet lekker is en er veel vrijwilligers ziek van worden. Er zijn er al twee deze week die erg ziek zijn geworden. Wonderbaarlijk dat het met mij nog goed gaat!

Op mijn vrije dag ben ik met een ander meisje naar The Glenn geweest, een grote shoppingmall. Dit is zo ongelooflijk luxe en zoveel winkels en restaurants, niet te geloven. Heerlijk om even van het terrein van TLC af te zijn en te genieten van lekker eten en heerlijk je eigen boodschappen doen. Hier was ik echt aan toe! Veel drinken ingeslagen en lekker eten.

 

 

The Creepies en het weer

 

Op een dag sta je bij verschillende groepen.  We verzorgen en spelen niet alleen met de baby's, maar er zijn ook andere dingen die gedaan moeten worden. Soms sta je een uur of 2 uur op een dag ingeroosterd als Wishy Washy. Dan heb je allerlei taken, zoals de afwas doen, de spenen e.d. uitkoken, de vuilniszakken vervangen, de was doen, het eten en de flesjes voor de kinderen klaar maken en nog veel meer. Het lijkt misschien vervelend, maar ik vind het best fijn om dat af en toe te doen. Gewoon even productief aan de slag en dingen af kunnen vinken. Maar vooral weer leuk om terug te gaan naar de kindjes.

 

Een paar dagen geleden ben ik bij de Creepies begonnen, nog voordat ik training had gehad. Toen ik de eerste keer bij hen binnenliep, kreeg ik allemaal knuffels en kusjes! Hartverwarmend hoe blij de kindjes met je zijn en met wat aandacht. We proberen veel creatieve dingen met hen te doen, maar de middelen zijn moeilijk te vinden. Zo is bijvoorbeeld de cd-speler kapot gegaan en kunnen we geen muziek meer luisteren. Nu is zingen niet mijn grootste talent, dus daar kan ik ze ook niet echt mee verblijden. Ik denk eraan om misschien een kleine stereo voor hen te kopen, zodat we kunnen dansen en zingen. Sommige vrienden en familie hebben me geld meegegeven om iets te doen hier. Superlief en ik denk dat dit het eerste wordt. Het is iets kleins, maar wil je hier echt iets veranderen of verbeteren, schijnt dat een erg lastig proces te zijn. Maar ik ga zeker mijn best doen!

Gister heb ik de ballonnen en de bellenblaas meegenomen naar The Creepies. Ze vonden het geweldig!

Als er een kindje geadopteerd wordt, maken we hier met de vrijwilligers een scrapbook voor hen. Dat vond ik natuurlijk heel erg leuk om te horen! Dus ben benieuwd voor wie het volgende boek wordt! Kan zeker mijn creativiteit kwijt hier!

 

Het begint hier steeds warmer te worden, voor ons voelt het als zomer, maar voor de mensen hier is het net lente geworden. Hoeveel graden het is weet ik niet, maar ik denk rond de 30 graden. Vandaag was het iets minder en het zal vanavond waarschijnlijk gaan regenen. Dan schijnt alles hier meteen groen te worden! Ben erg benieuwd, want nu is het nog erg droog! Nu het warmer wordt en als het gaat regenen, schijnen de slangen en spinnen uit hun holletjes te kruipen.. Vorig jaar hebben ze zelfs een cobraslang hier gezien!!

 

Gisteravond hebben we met een paar meiden 27 Dresses gekeken. Heerlijk om even je gedachten te verzetten en een romantische comedy te kijken! We hebben het hier erg gezellig! Volgend weekend gaan we op vrijwilligersweekend! Soort teambuilding en uitje! Alle kindjes gaan dan van vrijdagmiddag tot zondagavond naar gastgezinnen. Het is onwijs veel werk om dat voor te bereiden, om alle tassen in te pakken met juiste kleding, eten en drinken en medicijnen. Maar het schijnt het meer dan waard te zijn. Volgende week hebben we dan ook geen vrije dag, omdat we vrijdagmiddag al weg gaan. We hebben er heel erg veel zin in!

 

 

Liefs Linda

 

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.