Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Verschillende groepen (week 36)

Vrijdag had ik echt een heerlijke dag, ik wist alles te vinden en de dag ging soepel. Het was de eerste dag dat ik echt genoot van de kinderen, dus dat was echt fijn. Ik ben deze dag ook even in "The Nest" geweest, daar zijn de kindjes die te vroeg geboren zijn. Ze zijn zo klein! Echt heel schattig! Maar sommigen erg ziek en dat is erg verdrietig.

Er zijn verschillende groepen in de nursery, ze gaan van jong tot oud. Je hebt The Nest (dat zijn de pasgeboren baby's,ook prematuur), The Fledgies (die zijn tot 6 maanden oud en soms ouder als ze achterlopen met hun ontwikkeling), The Grubs (6 tot 12 maanden en ook een ouder meisje dat blind is en geestelijk gehandicapt is), The Creepies (zij zijn van 1 tot 2 jaar oud) en dan The Lions (zij zijn 2 jaar en ouder en erg ondeugend!) De baby's schuiven dus elke keer een groep op.

De eerste week begin je altijd bij The Grubs, daar leer je van alles. Deze week is de stroom een paar keer uitgevallen, met als gevolg dat de kindjes koude melk en koud eten krijgen. Het verbaasde me dat de meesten dit wel prima vonden. Maar toen de stroom een keer 's avonds uitviel, net toen het tijd was voor hun laatste flesje, begonnen alle kindjes te schreeuwen en huilen. Het was in een klap donker en je zag geen hand voor ogen. Met wat behelpen kregen ze toch hun flesjes en sprong het licht ook weer aan. Heel bijzonder om mee te maken! Dan merk je pas echt dat je in Afrika bent, want verder ben je gewoon hard aan het werk en denk je daar niet aan.

We krijgen een dag in de week vrij, voor mij was dat pas de tweede week, omdat ik woensdag ben begonnen met werken. Zondags hoor je wanneer dat is. De meeste vrijwilligers hier gaan dan naar "The Mall", waar je je boodschappen kan doen, kleren kan kopen, naar de bios kan gaan en meer. Dat is alleen als je vervoer kunt regelen. Soms kun je meerijden met de bus die de kinderen, die door de familie geadopteerd zijn, naar school brengt. Maar als je geen vervoer hebt, moet je je hier zien te vermaken.

Zaterdag was echt onwijs druk. The Grubs zijn met 9 en de Fledgies met 4, we hadden ze tegelijkertijd. En normaal sta je dan met z'n vieren, maar vandaag waren we maar met twee! Op het schema staat welk uur je op welke groep staat en ik was de hele dag bij de Grubs. En elke keer kwam er iemand anders me helpen. 's Ochtends moesten ze in bad, dat was hard doorwerken, want er moet altijd iemand bij de rest van de kindjes zijn. En zo ging het de hele dag. Dus ik was echt uitgeput! Ik was zelfs vergeten om te eten 's avonds! En ik heb nog niks in huis, omdat ik nog geen boodschappen heb gedaan.Gelukkig zijn de meiden hier erg lief en mag ik van hen wat eten.

We doen het voor een goed doel en als je daaraan denkt, verdwijnt die moeheid vanzelf.

Liefs Linda
Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.