Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Linda uit Amersfoort is 22 jaar en is op 1 september 2009 begonnen aan een groot avontuur. De komende 6 maanden zal zij als vrijwilligster in TLC aan de slag gaan. Speciaal voor Adoptiebedje.nl doet zij hiervan regelmatig verslag. Lees hier haar ervaringen, indrukken en belevenissen!

Mijn eerste dagen bij TLC

Voordat ik in het vliegtuig naar Johannesburg stapte, ontmoette ik op Schiphol twee meiden die ook naar TLC gingen. Ze komen uit Noorwegen en het was erg fijn om niet alleen het vliegtuig in te gaan. De vliegreis was lang, maar er werd goed voor ons gezorgd. Een eigen schermpje waar we films, tv-programma’s en spelletjes konden doen. Eten en drinken kwamen we ook zeker niet te kort! De paspoortcontrole op Johannesburg duurde lang, er was een lange rij en het was toch wel spannend of alles in orde zou zijn. Wat gelukkig wel het geval was. We werden opgehaald door Zoe, een van de dochters van Thea. De weg naar TLC was erg indrukwekkend, ineens aan de linkerkant van de weg rijden, je realiseren dat je nu toch ECHT in Zuid-Afrika bent en dat het er toch niet zo arm uitziet als je dacht. Hoge gebouwen en zelfs een billboardreclame voor de Iphone!
Na 45 minuten reden we langs de muren van TLC, ik kan niet omschrijven hoe het voelde om zo dichtbij te zijn. Toen we door de poort reden kreeg ik kippenvel. Hier waren we dan! Zo lang naar toegeleeft en dan eindelijk er zijn. En boven op dat alles zijn de huisje zoveel luxer dan ik ooit had gedacht! En met dit geweldige gevoel ging ik de eerste nacht in.
De volgende dag, toen we de nursery binnen kwamen bij de groep The Grubs, kreeg ik meteen een klein meisje in mijn handen. Ze was zo klein en zo lief! Heel bijzonder om te merken dat zo'n kleintje het meteen goed vindt bij je. Geweldig. Daarna begon de training, Tammy leerde ons in een dag zoveel mogelijk over de kindjes, de structuur van de dag, het bereiden van de flesjes en het eten, het schoonmaken en nog veel meer. We kregen zoveel informatie dat we niet alles konden onthouden, hetzelfde met alle namen. Wat zijn er veel kindjes en vrijwilligers! Je denkt dat je het nooit zult onthouden!
Maar het tegendeel is waar, de derde dag ging alles van een leien dakje. Dit was voor mij de dag dat ik zo goed als alles wist en niet meer alles moest vragen. De namen van de kindjes leren ging ontzettend snel, omdat je de hele dag met ze doorbrengt. De namen van de vrijwilligers gaat ook vanzelf, maar duurt wat langer omdat je niet iedereen ziet op een dag. Wat me het meeste is bijgebleven van mijn eerste dag, is dat zeker niet alle kindjes ontzettend ziek zijn. Maar er zijn veel kindjes die moeite hebben met eten en drinken. Sommigen geven veel over, anderen willen niet echt eten of drinken. Dat is best lastig, maar met geduld komen we gelukkig een heel eind.

Ik voelde me vanaf het begin meteen thuis hier en dat komt voornamelijk door alle lieve mensen hier. Wat een geweldige ervaring zal dit worden!

Helaas heb ik Thea nog niet ontmoet, zij komt over een paar weken terug uit Denemarken.

Liefs  Linda

 

Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.