Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is ons nieuwe Medical Oxygene System operationeel!

Gemiddeld hebben we in TLC Childrens’home over het hele jaar 2 kinderen, die vanwege een (chronische)longaandoening, geheel of gedeeltelijk medisch afhankelijk zijn van zuurstof. Veel kinderen met name babies die bij ons binnen komen zijn prematuur en/of ziek en/of ondervoed. Daarnaast gebruiken we de medische zuurstof ook in combinatie met een zogenaamd inhaleringsmasker, voor toediening medicatie en/of het openen van de luchtwegen. Met name in de wintermaanden neemt vanwege alle (griep)virussen het aantal kinderen met long/luchtwegproblemen toe. Gemiddeld hebben we per dag over de wintermaanden(mei-september) 6 kinderen die ongeveer 4x per 24 uur een inhaleringsbehandeling nodig hebben.

Veel kinderen en dan met name diegene die permanent zuurstof nodig hebben, zouden in de meeste gevallen in het ziekenhuis moeten verblijven. Echter de medische zorg en capaciteit in staatsziekenhuizen in Zuid-Afrika is onvoldoende om alle kinderen te behandelen. Dus wordt er een keuze gemaakt. Het komt erop neer dat deze kinderen eigenlijk ‘te gezond’  zijn om in het ziekenhuis te blijven maar ze hebben wel permanent zuurstof nodig anders halen ze het niet. In de loop der jaren heeft TLC  in de omgeving van Johannesburg de naam opgebouwd van ‘mini ziekenhuis’. Wij bevinden ons in de bevoorrechte omstandigheid dat wij al bijna 18 jaar gesteund worden door donoren als u.
Ziekenhuizen en andere wees/kinder tehuizen weten ons inmiddels te vinden omdat hun eigen capaciteite en/of medische voorzieningen niet toereikend zijn. En verzoeken derhalve bij de officiele instanties voor overplaatsing van ‘hun’ kinderen naar TLC.

Tot dusver hadden wij medische zuurstof uit 2 zogenaamde ‘stand alone machines’ voor permant zuurstof. Belangrijkste twee nadelen:

kosten voor huur bedragen 250 euro per maand 
en ze zijn electriciteits afhankelijk.(en dat in een land waar tot tenminste 2013 gemiddeld 2 uur per dag de stroom eruit gaat)
Daarnaast gebruikten we voor de inhaleringsbehandelingen zogenaamde ‘nebulizers’, ook stand alone machines.

Belangrijkste twee nadelen:

deze machines zijn voor particulier of semi professional gebruik. We verbruikten ongeveer 5 van deze machines op jaarbasis(a euro 150 euro per stuk).
Inhaleringsbehandeling kostte met deze machines relatief veel tijd. Per behandeling ongeveer een half uur.
Het nieuwe systeem:
• voorziet in medisch zuurstof in elke ruimte van TLC (in totaal 6x2 aansluitpunten)
• is niet electriciteit afhankelijk;
• werkt efficienter. Inhaleringsbehandelingen kosten slechts 5-10 minuten.
• hebben we binnen twee jaar terug verdiend(euro 4200,-).

We hadden een toename in het verbruik van medisch zuurstof voorzien. Dit wordt geleverd in 15 liter cylinders. Meer operationele kosten is nooit een pretje. Maar ik heb de leverancier van medisch zuurstof (Air Liquide uit Vereeniging) bereid gevonden ons de medische zuurstof volledig te doneren. Super! Tevens heeft de leverancier (Medicair uit Germiston) gratis onderhoud voor drie jaar gedoneerd. Daarna betalen we alleen voor eventuele vervanging van onderdelen.

 

Tot slot wil ik u allemaal bedanken voor de steun aan adoptiebedje.nl. en in het bijzonder Pon Equipment uit Almere. Zij hebben aan dit project een substantiele bijdrage van Euro 2500,- gedoneerd. Waarvoor enorm bedankt!

Met vriendelijke groeten,

 

Eric van Kuijzen
Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.