Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
28/1/2009

Lieve mensen, 

Na maanden voorbereiding ben ik ben er, maar vraag niet hoe! Dit is mijn tweede volle week hier in TLC en mijn tweede keer in het ziektebed. Erg jammer, dat had ik natuurlijk niet verwacht, ik ben thuis nooit ziek. Maar iedereen is erg lief voor mij en hopenlijk heb ik 't nu gehad. Thea vroeg mij of ik iets voor de website zou willen schrijven. Ik doe mijn best en hoop dat jullie het leuk vinden.
 
Woensdag ochtend 31/12/08 kwam ik bij TLC aan. Samen met Keshia, een Duits meisje waarmee ik vanuit Londen naar Zuid Afrika ben gevlogen. De zon schijnt hier, de bloemen zijn prachtig en de lucht is strak blauw. In het huis hier draai je een hoek om en je bent meteen omsingeld door kinderen. Allemaal met blije gezichten, heerlijk en ongedwongen aan het spelen. Dit zijn de kinderen van het grote huis. Thea en haar dochters hebben ze zelf geadopteerd, omdat ze nergens anders terecht konden. Inmiddels zijn het er rond de dertig. Sociale, grappige, lachende en soms ook  ruziënde kinderen vol energie. Zoals het hoort bij opgroeiende kinderen in een GROTE familie.
 
Even later werd ik geïntroduceerd aan de kinderen die hopenlijk tijdelijk hier blijven. Mijn groep werd de 'grubs', acht in totaal. Wat een groep, ik was meteen verkocht. Zulke persoonlijkheden, ook erg sociaal, geduldig en lief.  Allemaal met verschillende behoeften en zorgvraag. De een is blind, een ander heeft een hersenafwijking en twee zijn er HIV besmet.  Maar het zijn vooral kleine kinderen, die met het volste vertrouwen naar je toe komen.
 
Om eerlijk te zijn; de mensen voor wie ik hier het grootse respect heb - naast Thea, Pippa en Joanne natuurlijk - zijn de vele vrijwilligers. De jongste is 17 en is hier uit eigen beweging naartoe gekomen om de kinderen van TLC te helpen. De verantwoordelijkheid en capabiliteit waar deze jonge mensen mee werken is buitengewoon fantastisch. Zij die zoveel liefde en zorg aan anderen wijden. Dit zijn jonge mensen waar wij echt trots op mogen en moeten zijn.
 
Ik ben de jongste niet, ik denk eigenlijk dat ik hier gewoon de oudste ben haha, maar toen ik hier kwam dacht ik dat alles nog goed werkte bij mij. Maar na dik drie weken hier begin ik nu grote twijfels over mijn GEHOOR te krijgen! Ik werk dus voornamelijk met de grubs en ik hou erg veel van ze, maar toch vooral Rowen heeft mijn hart gestolen. En ook mijn gehoor, begin ik te vrezen. 

Rowen  is 26 maanden oud en heeft een hersenafwijking. Soms gooit hij er zo'n knalharde gil uit dat je verwacht dat de ramen spontaan uit de sponningen zullen springen. Wij proberen hem nu ook andere geluiden te laten maken en dat lukt ook aardig, maar dan ineens komt er weer zo'n oorverdovende gil. Toen Rowen bij TLC kwam kon hij amper bewegen. Hij had een jaar in een ziekenhuisbed gelegen maar nu is hij vliegensvlug. Op zijn manier aan het kruipen, een beetje zoals een rups, schiet hij dan door de kamer met een glimlach zo groot en ogen vol ondeugd, die stenen zou kunnen laten smelten. Heerlijk, zo'n mannetje te mogen verzorgen.  
 
Tot de volgende keer,
Groetjes
Lyn
Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.