Just a little bit TLC makes a big difference in the world

Comité van Aanbeveling

Adriaan van Dis
Foppe de Haan
Mathilde Boersema
Glen Salmon
Youp van 't Hek
Huub Oosterhuis
Skip Navigation Links
Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Wat kunt u doen?
Wat is er al bereikt?
Contact
ANBI

Download: Stef Bos, Jij daar in het donker.
Het dak van TLC lekt al enige tijd. Met iedere regenbui is het plaatsen van emmers noodzakelijk om erger te voorkomen. Inmiddels is het hout van verschillende plafonds al aan het wegrotten en dient e.e.a met spoed gerepareerd te worden. Temeer omdat onder het gedeelte waar de lekkage het grootst is, 15 kids plus Pippa Jarvis slapen. Bart Kraai en Yme van der Wal waren hier in februari en schrokken van wat ze aantroffen. Direct daarop de handen ineen geslagen en een plan gemaakt de noodzakelijke Euro 25.000/30.000 bij elkaar te krijgen. Fantastisch hoe we dit bedrag dankzij jullie bij elkaar hebben gekregen!

We hadden inmiddels 1 offerte(uit drie gekozen) voor vervanging van het gehele dak van de Main House met 10 jaar garantie a R300000,- (euro 30.000,-)
Inmiddels werk ik voor TLC al een aantal maanden, naar volle tevredenheid, samen met JCA Buildings. Zij hebben ondermeer de nieuwe keuken gerealiseerd en bouwen nu drie Volunteer cottages af. Absoluut, betrouwbare goede aannemers. Hen heb ik ook gevraagd een offerte voor het dak te maken. Conclusie: Dakt lekt op verschillende plekken ondermeer te wijten aan een constructie fout. Maar het is absoluut niet noodzakelijk het gehele dak te vervangen.

Hun voorstel is om de constructie fouten te herstellen, reparaties op diverse plekken uit te voeren, gehele dak te voorzien van special coating in de huidige groene kleur. en dat alles ook met 10 jaar garantie!

Verder behelst hun voorstel:
  • Aanbrengen van dakgoten en regenpijpen voor de Main House, Nursery, Offices en twee (10 jaar oude) volunteer cottages;
  • Vervangen alle schut en boeiboorden op voornoemde gebouwen;
  • Verrichten reparaties op voornoemde gebouwen;
  • De gehele 1e verdieping van de Main House voorzien van fatsoenlijke slaapkamers met kledingkasten, stucken van de plafonds, plaatsen van dakramen, renoveren en lakken van de houten vloer plus alle elektra.
    (zie bijlage tekening)

Dit alles voor R267600,- (euro 26.700,-). Dat bedrag was aanvankelijk ex 14% VAT, ik heb het inmiddels voor elkaar dat het incl VAT is.

Volgens mij een super deal. Zelf zal ik ook dit projekt van a-z begeleiden. In de 3e week februari zijn we gestart met de renovatie. De wanden van de zeven nieuwe kamers staan inmiddels. De de nieuwe ramen worden deze week in het dak gezet. De eerste verdieping moet binnen twee weken klaar zijn. Vervolgens wordt gestart met de daken.
In bijlage de foto’s van de afgelopen weken.

Daarnaast heeft JCA Buildings een aanbod gedaan om voor R50000,- (euro 5.000) alle buitenmuren en kozijnen, van de Main House, Nursery, Offices en de twee volunteer cottages,  te repareren en schilderen(met een polycoating) in huidige gele kleur.
Dat is absoluut scherp! Ik heb dit vooralsnog on hold gezet, eerst maar even de funding hiervoor organiseren.

Nogmaals super veel dank voor de snelle wijze waarop we dit met elkaar georganiseerd hebben, TOP!

Met vriendelijke groeten,
Eric van Kuijzen
Johannesburg
Ja, ik wil helpen
Enkele van onze sponsors
Nieuws

TLC Children's Home sluit haar deuren
11/26/2018 12:00:00 AM TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd.

PRESS RELEASE
11/20/2018 12:00:00 AM TLC Children’s Home South Africa decided to stop using our support immediately.

Kinderen zonder thuis
11/20/2018 12:00:00 AM Het lot van kwetsbare kinderen gaat veel mensen aan het hart. Ze doen vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor hen is deze gids bedoeld.